Φιλ567: Στρεβλώσεις στο Κοράνι

Φιλ567: Στρεβλώσεις στο Κοράνι

- in Φιλοσοφία
0

1. Είναι σχεδόν παρανοϊκές οι 3 Αβρααμικές θρησκείες – Ιουδαϊσμός με την Παλαιά Διαθήκη (Torah ή Πεντάτευχο), Χριστιανισμός με την Καινή Διαθήκη (Ευαγγέλια κ.λπ.) και Ισλάμ με το Κοράνι στο οποίο και επικεντρώνομαι σήμερα.

Γιατί άραγε υπάρχουν τέτοιες στρεβλώσεις των Παλαιοδιαθηκικών αφηγημάτων στο Κοράνι; Για πρώτο παράδειγμα παίρνω το εδάφιο 4.56 που μιλάει για το φοβερό βασανιστήριο των απίστων (που απορρίπτουν τα σύμβολα του Ισλάμ) στην Κόλαση: θα αποκτούν νέο δέρμα μόλις καεί το παλαιό έτσι που να νιώθουν τον πόνο της τιμωρίας αδιάκοπα και δεν δίνεται αυτή η τιμωρία προς νουθετισμό για να μετανοήσουν, μα δίνεται στην αιωνιότητα, δίχως παύση ή τέλος! Τόσο “πολυεύσπλαχνος” είναι ο Αλλάχ! Στον Ιουδαϊσμό η sheol “άλλος κόσμος των ψυχών” είναι απλώς τέτοιος, δίχως φριχτά βασανιστήρια. Και στα Ευαγγέλια μνημονεύεται το “πυρ το εξώτερο” όπου υπάρχει “τριγμός οδόντων”. Αλλά ο προφήτης έδωσε τη δική του εκδοχή.

2. Το Ισλάμ, όπως και ο Χριστιανισμός σε όλες του τις σέχτες δίχως εξαίρεση, είναι μια πλαστογραφία, μια κίβδηλη παραπλανητική θρησκεία. Στην πραγματικότητα, χειρότερη από τον Χριστιανισμό καθώς ευθύς εξαρχής το ίδιο το Κοράνι διδάσκει τη βία και υποδούλωση άλλων.

Στο Κοράνι ο Μωάμεθ αναφέρεται μόνο 4 φορές ενώ ο Μωυσής 136 φορές! Αρχικά οι Μωαμεθανοί προσεύχονταν στραμμένοι στην Ιερουσαλήμ και μόνο πολύ αργότερα γύρισαν προς τη Μέκκα. Επίσης ο Θεός μίλησε 2 φορές απευθείας στον Μωυσή (μια με τον φλεγόμενο θάμνο και μια στο Σινά όταν του έδωσε τις 10 εντολές) ενώ μόνο μέσω του αρχάγγελου Γαβριήλ στον Μωάμεθ. Ο πρώτος ονομάζεται Kalim–Allah, ο δεύτερος rasul–allah.

Οι λόγιοι του Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού (οι Δυτικοί, μη Μωαμεθανοί) υποστηρίζουν πως ο αγράμματος έμπορος Μωάμεθ πρώτα έμαθε εξ ακοής στα ταξίδια του τις ιστορίες “της Βίβλου” (=Παλαιά Διαθήκη) και άλλαξε όπως του άρεσε αρκετές λεπτομέρειες για να διαδώσει την “καινούρια” δική του θρησκο-φιλοσοφία. Όταν οι Ραβίνοι και χριστιανοί Μοναχοί τον κατηγόρησαν για πλαστογράφηση και λογοκλοπία, αυτός ισχυρίστηκε πως δέχθηκε “θεία αποκάλυψη” από τον Αλλάχ μέσω του αρχαγγέλου Γαβριήλ. Το δικό του αφήγημα ήταν το ορθό και οι Χριστιανοί και Ιουδαίοι (παρότι κατά πολλούς αιώνες πρότεροι) είχαν στρεβλώσει την αληθινή διδασκαλία που είναι τα λόγια του!!!

3. Η Γένεση στην Παλαιά Διαθήκη λέει πως ο κόσμος (=το σύμπαν) δημιουργήθηκε σε 6 μέρες και την 7η ο Γιαχβέ αναπαύθηκε. Ο μέγας Προφήτης Μωάμεθ το απέρριψε αυτό αφού ο Θεός-Αλλάχ δεν είχε καμιά ανάγκη ανάπαυσης. Αυτή ήταν εφεύρεση των Ραβίνων! Δεν μπορούσε να καταλάβει, αμόρφωτος όπως ήταν, πως πρόκειται για έναν μύθο και πως η ανάπαυση συμβολίζει το τελείωμα της δημιουργικής ενέργειας και την ιερότητα του Σαββάτου (=Κυριακής, των Χριστιανών). (Μα και οι Ιουδαίοι πήραν την επταήμερη διαδικασία από άλλες κουλτούρες όπως η Βεδική Παράδοση και η μουσική κλίμακα που έχουν 7 στάδια ή νότες.)

Το Πεντάτευχο (=Παλαιά Διαθήκη) λέει πως ο Ισαάκ ήταν ο νόμιμος γιος του Αβραάμ και της νόμιμης συζύγου του Σάρας ενώ ο Ισμαήλ είναι εξώγαμος γιος του από ερωμένη/παλλακίδα. Οι Ιουδαίοι λένε πως οι ίδιοι κατάγονται από τον Ισαάκ ενώ οι Μουσουλμάνοι κατάγονται από τον Ισμαήλ. Ο Μωάμεθ αντέστρεψε την κατάσταση κάνοντας νόμιμο τον Ισμαήλ για να ανυψώσει τους δικούς του οπαδούς. Πολύ απλό!

4. Στη Γένεση οι πρωτόπλαστοι, αφού φάνε από το απαγορευμένο Δέντρο εξορίζονται από την Εδέμ στον κατώτερο αυτό κόσμο μας όπου θα εργάζονται και θα πονούν (3.4.ως 20.17). Μα στο Κοράνι (2.30) ο Θεός δημιούργησε εξαρχής τους ανθρώπους ως Khalifa (χαλίφης), ως αντιπροσώπους του στη γη κι έδωσε στον Αδάμ μεγάλη γνώση διατάζοντας τους αγγέλους να υποκλιθούν με σεβασμό (2.34).

Αρκετά για τις στρεβλώσεις κατά των Ιουδαίων. Για τους Χριστιανούς οι κύριες στρεβλώσεις είναι δύο: η Αγία και ομοούσια Τριάδα και ο Ιησούς ως Υιός του Θεού.

Για τον Μωάμεθ η Τριάδα ήταν ο Θεός, η Μαρία και ο Χριστός: την απουσία της Μαρίας και την παρουσία του Αγίου Πνεύματος δεν την είχε κατανοήσει καθόλου. Ο Ιησούς ήταν απλώς ακόμα ένας “προφήτης”, όχι ο γιός, και μάλιστα “μονογενής”, του Θεού. Ο Μωάμεθ δίδασκε πως ο Θεός είχε δώσει στον Ιησού την “ιερά βίβλο” (την injeel = ευαγγέλια κ.λπ.) Μα βέβαια ο Ιησούς δεν έγραψε κανένα Ευαγγέλιο – κάτι που ο Μωάμεθ ούτε ήξερε ούτε μπορούσε να καταλάβει, αφού ο ίδιος είχε πάρει τη γνώση από τον Γαβριήλ. Ούτε ήταν γνωστό τότε πως τα injeel γράφτηκαν τουλάχιστον 50 έτη μετά τον θάνατο του Ιησού. Γι’ αυτό η εντονότερη επίθεση του ήταν κατά του Χριστιανισμού που δεν εναρμονιζόταν με τον απόλυτο και αποκλειστικό μονοθεϊσμό του.

Η κορύφωση της αισχρής στρέβλωσης και διαφθοράς ήρθε με τους μεταγενέστερους φανατικούς θεολόγους του Ισλάμ που διδάσκουν πως ακόμα και ο Ινδουισμός αρχικά πρέσβευε τον μωαμεθανικό μονοθεισμό του Αλλάχ μα οι Ινδουιστές, που ήταν Μωαμεθανοί αρχικά (!), έγιναν αιρετικοί και δίδασκαν πολυθεϊσμό!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *